Miért?

Biztosan felmerült már benned is a kérdés, hogy mégis miért kezdem el a Cult Of Less játékot?

 • Látni akarom egy listában, hogy mi az, ami a tulajdonomban van.
 • A lista nélkül is tudom, hogy ezeknek a nagy részét egyszerűen nem, vagy alig-alig használom. Ergo felesleges. Meg akarok válni tőlük és te segíthetsz nekem ebben!
 • Meg akarom szűntetni a zűrzavart, zsúfoltságot, a hangya mód felhalmozott dolgokat.
  “Ordo est anima rerum.” – annyit tesz, hogy rend a lelke mindennek!
 • Racionalizálok. Ez a szép marketing, a csúf igazság: kell a zsé, hogy újabb (hasznosabb) tárgyakba tudjak invesztálni – de most már tudatosan átgondolva. Mi több: lehet, hogy te éppen hasznát veszed annak, amit én csak haszontalan tárgynak látok!
 • Tetszik a Cult Of Less szellemisége, célja.
 • Egy jó játék lesz ez az egész, amiben mindketten jól fogunk szórakozni! 

Hogyan fog a projekt játék zajlani?

A ezen az oldalon és twitteren folyamatosan meghirdetem az éppen eladósorba vagy elajándékozásra kerülő tárgyakat, melyekre lehet jelentkezni. A listáról már tudsz előre szemezgetni, hogy melyik tárgynál lesz érdemes figyelned.

A játékszabályok:

 1. A “meghirdetett” tárgyakra a Cult Of Less játék facebook oldalán vagy twitteren ( kövess engem: @strob ) lehet jelentkezni minden esetben. Egy időben több tárgy is játékban lesz.
 2. ELADÓ és AJÁNDÉK státuszú tárgyak esetében aki legelőször jelentkezik rá, hogy elvinné, azé. Ha azonos időbpontban többen is jelentkeztek, akkor szétlövésre kerül sor – erre a célra egy játékot találtam ki, erről majd később (abszolút a szerencsén fog múlni).
 3. LICIT státuszú tárgyak esetében a legmagasabb ajánlatot adó ember viheti haza a licit tárgyát képező ojjektumot. A licit lezárásának pillanatát önkényesen én határozom meg.
 4. VATERÁN meghirdetett tárgyakra az ottani szabályok szerint lehet majd licitálni
 5. A “nyertesre” és rám is a gentlemen’s agreement szabályai a mérvadóak, magyarul: ha jelentkezel valamiért és megnyered, tartsd is be a szavad. Én is tartom, sem az áron, sem a feltételeken nem változtatok utólag.
 6. Szállítás költségét neked kell állnod minden esetben (ajándék esetén is). Magyar Posta árait és a tárgyak méretét figyelembe véve ez nem lesz egy komoly tétel. Mivel 2kg-ig ajánlott levélként is fel lehet adni “csomagot”, így tervezem elküldeni neked, költségcsökkentés céljából. Lehetőség lesz személyes átvételre Budapesten, általában 2-3 hetente járok átutazóban Pesten, kitaláljuk, megoldjuk. Ilyenkor természetesen nincs szállítási költség.
 7. A tárgyak ellenértékét banki átutalással tudod majd kiegyenlíteni, pontos infót mindenki privátban fog megkapni.

Milyen szabályok lennének azok, amik alól nincs kivétel? Íme:

Nem az első jelentkező viheti el a tárgyat, ha:

 1. valaki visszatáncol, felkínálom a második jelentkezőnek a lehetőséget, hogy hozzájusson az adott tárgyhoz. Ha időközben meggondolta magát, akkor újból meghirdetem
 2. olyan nagy az érdeklődés egy adott tárgyra, hogy 5 azaz öt jelentkezőnél több van, akkor LICITre kerül sor, a fent ismertetett módon

Mindenről sok fénykép lesz fent, részletes leírással, hibák felsorolásával (ha van).

Nem árulok zsákbamacskát.

Hogy még érdekessebbé tegyük a dolgot, lesznek az ajándékokhoz kapcsolt játékok is, hogy kicsit azért meg kelljen dolgoztatni a szürkeállományt érte :) Játék a játékban!

Végezetül a segítségedet kérem!

Sok energiát fektetek ebbe a játékba és abba, hogy rendet rakjak magam körül. Segíts nekem ebben!

Lájkold/like-old az oldalt a facebookon (vagy itt bal oldalt), kövess twitteren, plusszolj rám a google-ön, terjeszd az igét és ami a legfontosabb: jelentkezz a tárgyaimért!

Induljon hát a Cult Of Less játék, mert rend a lelke mindennek!